Etiketa stolování

Průkopníci etikety se musí otáčet v hrobě, když vidí, jakým způsobem se ubírá stolování v 21. století. Jí se rychle, na koleně, nahodile, v poklusu. Místo příborů se jídlo servíruje v papírových krabicích, podávána úst umaštěnými prsty. Pro střední třídu jde o běžný a hlavně moderní způsob stravování. Fujtajbl, řekli by si naši předkové a ťukali přitom do hlavy. Etiketa stolování se opírá o jídelní stůl z masivu. Ten je středobodem veškerého hodování. Měl by být opatřen ubrusem a prostíráním. Moderní stoly v minimalistickém stylu ale tuto úpravu přísně nevyžadují. Důležitým aspektem zůstává zasedací pořádek, který má být koncipován tak, aby se bavili všichni všichni, tedy muži i ženy, mladí, děti i staří.

Víte, že...?

Jídelní stůl masiv je pro lekci etikety jako stvořený. Víte, že správně u jídla nemají manžele nikdy sedět vedle sebe? Víte, že si nikdy nemá člověk sednout ke stolu dříve, než-li jeho hostitel? Víte, že u stolu se zasedacím pořádkem si není možné místa měnit? Víte, že vybízí-li hostitelka konzumenty, aby si porci přidali, měla by si vzít jako první, aby jim dala najevo, že se nemusí stydět? Etiketa stolování je složitým procesem, který není přežitý, ale naopak funguje jako stále živý organismus. Stoly z masivu jsou nesmrtelné, nikdy nevyjdou z módy a dokonale splní svou funkci. Mezi jasné důvody, proč si zvolit právě takový produkt, patří požadavek mít doma praktický a moderní stůl, který nikdy nezklame.

Proč si pořídit stůl z masivu?

Dřevo je přírodní materiál a vytvoří ve vaší kuchyni, jídelně, či obýváku útulnou atmosféru. Budete se tak cítit příjemně v dokonalé harmonii. Masiv je odolný a jeho údržba je snadná. Když budete svůj masivní jídelní stůl v pravidelně a dobře ošetřovat, vydrží vám celý život. Jídelní stůl masiv je funkční, robustní a nadčasový. Nikdy se vám neomrzí a bude „IN“ i za řadu let díky své osobitosti.

Publikováno: 06. 03. 2020

Kategorie: Rady a tipy

Autor: Milena Hájeková